新GRE逻辑阅读练习题.doc

上传人:仙人指路1688 文档编号:52974 上传时间:2020-06-16 格式:DOC 页数:10 大小:16.66KB
返回 下载 相关 举报
新GRE逻辑阅读练习题.doc_第1页
第1页 / 共10页
新GRE逻辑阅读练习题.doc_第2页
第2页 / 共10页
新GRE逻辑阅读练习题.doc_第3页
第3页 / 共10页
新GRE逻辑阅读练习题.doc_第4页
第4页 / 共10页
新GRE逻辑阅读练习题.doc_第5页
第5页 / 共10页
亲,该文档总共10页,到这儿已超出免费预览范围,如果喜欢就下载吧!
资源描述

《新GRE逻辑阅读练习题.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《新GRE逻辑阅读练习题.doc(10页珍藏版)》请在三一办公上搜索。

1、新GRE逻辑阅读练习题 和大家分享一下新GRE逻辑阅读练习题,快来学习一下吧,下面就和大家分享,来欣赏一下吧。新GRE逻辑阅读练习题The belief that art originates in intuitive rather than rational faculties was worked out historically and philosophically in the somewhat wearisome volumes of Benedetto Croce, who is usually considered the originator 5 of a new aesth

2、etic. Croce was, in fact, expressing a very old idea. Long before the Romantics stressed intuition and self-expression, the frenzy of inspiration was regarded as fundamental to art, but philosophers had always assumed it must be controlled by law and by the 10 intellectual power of putting things in

3、to harmonious order. This general philosophic concept of art was supported by technical necessities. It was necessary to master certain laws and to use intellect in order to build Gothic cathedrals, or set up the stained glass windows of 15 Chartres. When this bracing element of craftsmanship ceased

4、 to dominate artists outlook, new technical elements had to be adopted to maintain the intellectual element in art. Such were linear perspective and anatomy.(156 words)6. The passage suggests that which of the following would most likely have occurred if linear perspective and anatomy had not come t

5、o influence artistic endeavor?(A) The craftsmanship that shaped Gothic architecture would have continued to dominate artists outlooks.(B) Some other technical elements would have been adopted to discipline artistic inspiration.(C) Intellectual control over artistic inspiration would not have influen

6、ced painting as it did architecture.(D) The role of intuitive inspiration would not have remained fundamental to theories of artistic creation.(E) The assumptions of aesthetic philosophers before Croce would have been invalidated.7. Select the sentence in the passage that indicates a traditional ass

7、umption of aesthetic philosophers.8. The author mentions “linear perspective and anatomy” in the last sentence in order to do which of the following ?(A) Expand his argument to include painting as well as architecture(B) Indicate his disagreement with Croces theory of the origins of art(C) Support h

8、is point that rational order of some kind has often seemed to discipline artistic inspiration(D) Explain the rational elements in Gothic painting that corresponded to craftsmanship in Gothic architecture(E) Show the increasing sophistication of artists after the Gothic period答案:6.B 7.Long before the

9、 Romantics stressed 。8.C新GRE逻辑阅读练习题Since science tries to deal with reality, even the most precise sciences normally work with more or less imperfectly understood approximations toward which scientists must maintain an appropriate skepticism. Thus, 5 for instance, it may come as a shock to mathemati

10、cians to learn that the Schrodinger equation for the hydrogen atom is not a literally correct description of this atom, but only an approximation to a somewhat more correct equation taking account of spin, magnetic dipole, and relativistic 10 effects; and that this corrected equation is itself only

11、an imperfect approximation to an infinite set of quantum field-theoretical equations. Physicists, looking at the original Schrodinger equation, learn to sense in it the presence of many invisible terms in addition to the 15 differential terms visible, and this sense inspires an entirely appropriate

12、disregard for the purely technical features of the equation. This very healthy skepticism is foreign to the mathematical approach. Mathematics must deal with well-defined situations. Thus, mathematicians 20 depend on an intellectual effort outside of mathematics forthe crucial specification of the a

13、pproximation that mathematics is to take literally. (177 words)11. According to the passage, scientists are skeptical toward their equations because scientists(A) work to explain real, rather than theoretical or simplified, situations(B) know that well-defined problems are often the most difficult t

14、o solve(C) are unable to express their data in terms of multiple variables(D) are unwilling to relax the axioms they have developed(E) are unable to accept mathematical explanations of natural phenomena12. The author implies that scientists develop a healthy skepticism because they are aware that(A)

15、 mathematicians are better able to solve problems than are scientists(B) changes in axiomatic propositions will inevitably undermine scientific arguments(C) well-defined situations are necessary for the design of reliable experiments(D) mathematical solutions can rarely be applied to real problems(E

16、) some factors in most situations must remain unknown答案:A/E新GRE逻辑阅读练习题Nahuatl, like Greek and German, is a language that allows the formation of extensive compounds. By the combination of radicals or semantic elements, single compound words can express complex conceptual 5 relations, often of an abs

17、tract universal character. The tlamatinime (those who know) were able to use this rich stock of abstract terms to express the nuances of their thought. They also availed themselves of other forms of expression with metaphorical meaning, 10 some probably original, some derived from Toltec coinages. O

18、f these forms the most characteristic in Nahuatl is the juxtaposition of two words that, because they are synonyms, associated terms, or even contraries, complement each other to evoke one single idea. Used as 15 metaphor, the juxtaposed terms connote specific or essential traits of the being they r

19、efer to, introducing a mode of poetry as an almost habitual form of expression. (140 words)9. According to the passage, some abstract universal ideas can be expressed in Nahuatl by(A) taking away from a word any reference to particular instances(B) removing a word from its associations with other wo

20、rds(C) giving a word a new and opposite meaning(D) putting various meaningful elements together in one word(E) turning each word of a phrase into a poetic metaphor For the following question, consider each of the choices separately and select all that apply10. It can be inferred solely from the info

21、rmation in the passage EXCEPT thatA all abstract universal ideas are ideas of complex relationsB some record or evidence of the thought of the tlamatinime existsC metaphors are always used in Nahuatl to express abstract conceptual relationships答案:D/AC新GRE逻辑阅读练习题Some modern anthropologists hold that

22、biological evolution has shaped not only human morphology but also human behavior. The role those anthropologists ascribe to evolution is not of dictating the details of 5 human behavior but one of imposing constraintsways of feeling, thinking, and acting that come natu-rally in archetypal situation

23、s in any culture. Our frailties emotions and motives such as rage, fear, greed, gluttony, joy, lust, lovemay be a very mixed 10 assortment, but they share at least one immediate quality: we are, as we say, in the grip of them. And thus they give us our sense of constraints. Unhappily, some of those

24、frailtiesour need for ever-increasing security among themare presently 15 maladaptive. Yet beneath the overlay of cultural detail, they, too, are said to be biological in direction,and therefore as natural to us as are our appendixes. We would need to comprehend thoroughly their adaptive origins in

25、order to understand how badly they20 guide us now. And we might then begin to resist their pressure.1. Which of the following most probably provides an appropriate analogy from human morphol- ogy for the details versus constraints distinction made in the passage in relation to human behavior?(A) The

26、 ability of most people to see all the colors of the visible spectrum as against most peoples inability to name any but the primary colors(B) The ability of even the least fortunate people to show compassion as against peoples inability to mask their feelings completely(C) The ability of some people

27、 to dive to great depths as against most peoples inability to swim long distances(D) The psychological profile of those people who are able to delay gratification as against peoples inability to control their lives completely(E) The greater lung capacity of mountain peoples that helps them live in o

28、xygen-poor air as against peoples inability to fly without special apparatus2. It can be inferred that in his discussion of maladaptive frailties the author assumes that(A) evolution does not favor the emergence of adaptive characteristics over the emergence of maladaptive ones(B) any structure or b

29、ehavior not positively adaptive is regarded as transitory in evolutionary theory(C) maladaptive characteristics, once fixed, make the emergence of other maladaptive characteristics more likely(D) the designation of a characteristic as being maladaptive must always remain highly tentative(E) changes in the total human environment can outpace evolutionary change答案:E/E

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索
资源标签

当前位置:首页 > 教育教学 > 资格考试


备案号:宁ICP备2025010119号-1

经营许可证:宁B2-20210002

宁公网安备 64010402000987号